Daripada Duit Pencen RM280 Sebulan Kepada RM1,500 Dengan Berniaga

Dalam seminar #iReachMoveUP dua hari lepas, salah seorang keluarga iReach berkongsi cerita kejayaannya. Kak Midah, sebelum ini hidup dengan duit pencen RM280 sebulan. Selepas menggunakan produk Shaklee, kesihatannya semakin pulih.

Alang-alang sudah menggunakannya, beliau mengambil keputusan untuk melibatkan diri dalam bisnes ini juga. Bulan Disember 2019 beliau hadir ke seminar #iReachMoveUP, dan bulan Januari 2020 sudah uprank ke Supervisor dengan pendapatan 4-angka sebulan.


Beliau berkongsi:


  1. Pernah terlibat dalam bisnes MLM syarikat lain sebelum ini, tetapi tidak menjadi.

  2. Sibuk menjaga cucu di rumah. Tetapi bijak menggunakan waktu cucunya tidur, untuk aktiviti bisnes. Beliau juga mengambil kesempatan untuk mencari prospek setiap kali ke luar rumah. "agak-agak nampak macam ON, saya tanya saja" kata beliau.

  3. Paling saya suka, cerita beliau approach seorang promoter. Daripada promoter itu yang mempromosi minyak wangi pada mulanya, bertukar kepada berminat untuk menjadi business partner Kak Midah kemudiannya. Amazing sangat kan?

Ini memang kelebihan peluang perniagaan ini. Sesiapa pun berpeluang menjada pendapatan, termasuk warga emas yang sudah berpencen.


Jika anda sedang bekerja di sektor awam dan berada di tangga gaji tertinggi DG54, gaji anda sekitar RM10,000 sebulan. Jika berpencen, duit pencen anda sekitar RM5,000 sebulan.


Jika anak-anak sudah bekerja dan anda berpencen dengan duit RM5,000 sebulan zaman sekarang, insyaAllah anda boleh menikmati gaya hidup yang agak selesa. Namun, jika anda berpencen 20 tahun lagi, duit pencen RM5,000 sebulan agak mencabar untuk memenuhi keperluan hidup selepas berhenti kerja, walaupun hanya berpencen di kampung.


Hakikatnya, kos sara hidup sangat tinggi & kian meningkat sekarang ni.


Namun, berniaga selepas pencen mempunyai risiko yang sangat tinggi. Hampir semua perniagaan yang dimulakan oleh seseorang yang sudah berpencen, gagal seawal tahun pertama. Punca utama, perniagaan yang mereka mulakan memerlukan modal yang terlalu tinggi; hingga ratusan ribu. Akibatnya, daripada elok-elok selesa berpencen dengan simpanan yang mencukupi, semuanya hangus dalam perniagaan yang sudah gagal itu tadi.


Tapi bukan bisnes yang Kak Midah sedang kerjakan ini.


Bisnes Kak Midah tidak menghabiskan duit simpanan dan tidak memerlukan sebarang pinjaman bank. Lagipun, bank mana yang sanggup memberikan pinjaman pada orang yang sudah berpencen. Bisnes Kak Midah tak senang tetapi simple. Se-simple,

recommend sesuatu yang mereka perlukan

Jika anda sedang mencari peluang bisnes yang tidak merugikan, supaya dapat pencen dengan lebih selesa dan aman, hubungi saya di sini (klik sini). Akan saya tunjukkan jalan bagaimana anda juga boleh berjaya seperti Kak Midah ini.

144 views0 comments

Recent Posts

See All
Contact

Level 11 Menara KEN TTDI,

60000 KL, Malaysia

​​

Tel: +60.13.666.2200

we@ireach.my

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
© 2020 iReach Sdn Bhd