Apa Jadi Pada Atlit Shaklee di Rio 2016?

Olimpik tahun 2016 berlangsung di Rio de Jenario, Brazil. Seluruh atlit terhebat bertanding di sana, termasuk atlit pengguna Shaklee (atau lebih dikenali sebagai "Shaklee Pure Performance Team).


Atlit-atlit ini bukan sekadar "sponsored by Shaklee"; dibayar untuk bergambar bersama produk semata-mata. Tetapi, atlit-atlit ini yang datang mencari Shaklee untuk mendapatkan nasihat nutrisi yang terbaik untuk mereka menang di sukan olimpik.


Apa yang terjadi pada atlit-atlit Shaklee ini?


Betul ke Shaklee benar-benar membantu?


Untuk mendapatkan jawapannya, kita lihat pada statistik pemenang pingat:

Ini adalah 5 negara paling banyak pingat semasa Olimpik di Rio 2016.


Secara purata, 17% daripada seluruh atlit dari kelima-lima negara ini mendapat pingat. Tetapi peratus atlit Shaklee yang mendapat pingat adalah 2.5x ganda, iaitu 43%!


Anda rasa ini sudah cukup bagus? Tunggu hingga anda melihat statistik ini pula:

Ini adalah 5 negara paling banyak pingat emas semasa Olimpik di Rio 2016.


Secara purata, 6% daripada seluruh atlit dari kelima-lima negara ini yang berjaya mendapat pingat emas. Tetapi, peratus atlit Shaklee yang mendapat pingat emas adalah 35%, atau 6x ganda! Sangat hebat, bukan?


Ini antara atlit Shaklee yang berjaya mendapat pingat emas di Rio 2016:


Dan ini gambar saya dan isteri bersama pemenang pingat emas di Rio 2016 acara rowing; Amanda Polk & Amanda Elmore, semasa Black Tie Dinner di US 2019.

Pingat emas tu memang boleh tahan berat juga. Saya sendiri tertunduk kepala semasa mula-mula memakainya. Punya lah berat.


Ini pula gambar mereka berdua di atas pentas bersama atlit Shaklee Pure Performance Team yang lain, semasa Global Conference di Las Vegas 2019.


Anda atlit sukan yang mencari-cari cara untuk lebih perform? Hubungi saya di sini (klik sini).


Produk Shaklee bukan saja sudah dibuktikan dengan sains, tetapi juga dibuktikan oleh penggunanya sendiri. Kebarangkalian untuk menang lebih tinggi dengan Shaklee!

118 views0 comments